گروه مهندسی صنعتی پارسیان

جایگاه طراحی در صنعت آسانسور

نویسنده : کابین پارس
۱۴۰۱/۱۰/۳۰

صنعت آسانسور در قرن بیست و یکم و بخصوص در سال های اخیر پیشرفت چشم گیری به نسبت سال های اولیه بکارگیری آسانسور در ساختمان های بلند مرتبه و عموماً اداری و تجاری داشته و نصب و استفاده از آسانسور در ساختمان های مسکونی با تعداد طبقات خیلی کمتر نیز بسیار مرسوم و مورد استفاده روزمره شده است. در نتیجه در ساختمان های جدید التاسیس آسانسور یکی از مهمترین اجزا هر ساختمانی اعّم از صنعتی و اداری تجاری و یا مسکونی شده است. به همین دلیل همگام با بزرگتر شدن بازار مصرف آسانسور، شرکتها و تولیدکنندگان نیز تلاش کرده اند که آسانسوری پیشرفته تر و ایمن و کارآمدتر تحویل مصرف کننده نهایی بدهند.
سازمان استاندارد نیز در تمام دنیا استانداردهای سخت گیرانه تر و بهتری را توصیه و از مجریان آسانسور اجرای آنرا پیگیری میکنند.
در کنار مطالب فوق الذکر افزایش روزافزون بهای تمام شده زمین و بناری احداث شده و همچنین اجرای سنتی آسانسور در کنار رعایت ملزومات شهرسازی و شهرداری و محدودیت های سازه ای موجب مشکلاتی برای سازندگان ساختمان های جدیدالتاسیس و متعاقباً برای مصرف کنندگان و ساکنین شده است.
در کشورهای پیشرفته و صنعتی، آسانسور بصورت تیپ و از پیش طراحی شده برای سایزهای مختلف ساخته و اجرا می شود. بطور مثال وقتی ساختمانی با مشخصات خاص ساخته می شود و ترافیک استفاده از آن در نظر گرفته می شود، دو طرح با ابعاد مختلف به سازنده پیشنهاد می شود که با تاکید شهرداری یکی از آنها اجرا و ساخته می شود. متاسفانه در ایران ساختمان طراحی – محاسبه و ساخته می شود و پس از مرحله سفت کاری و در شروع مرحله نازک کاری اقدام به ساخت و اجرای آسانسور می شود و آسانسوری برای چاهک این ساختمان ساخته می شود و هیچگونه ابعاد و اندازه های مشخص و استانداردی وجود ندارد و مساحت کلی در محاسبات اهمیّت دارد. اگر چه که خللی در بحث استاندارد و ایمنی بوجود نمی آورد و لیکن پیشنهاد می شود که جهت جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی و هزینه های مختلف اضافی و از همه مهمتر استفاده بهینه از فضا در بهترین شکل ممکن آسانسور در ابتدا طراحی دقیق شود سپس به مرحله اجرا برسد.
بطور مثال قیمت آپارتمان در پائیز سال 1401 بصورت میانگین در تهران حدود 75 میلیون تومان می باشد، همزمان در بیش از 80 درصد آسانسورها ساخته شده بصورت سنتی با هر ظرفیتی فضای خالی و بلااستفاده ای در چاله باقی می ماند که با محاسبه هر طبقه هفتاد سانتی مترمربع برای یک ساختمان معمولی 5 طبقه حداقل 5/3 مترمربع یعنی حدود 250 میلیون تومان صرفه جویی مالی می شود و بخشی از هزینه های ساخت آسانسور تامین می شود و مهمتر اینکه بعضاً به دلیل جانمایی ستون های سازه ساختمان تامین پارکینگ بسیار سخت و گاهاً غیرممکن می شود.
به دلایلی که ذکر شد پیشنهاد میکنیم هنگامی که دستور نقشه از طرف شهرداری صادر می شود با مراجعه به مجموعه کابین پارس طرح و نقشه آسانسور متناسب با خواست و ترافیک پیش بینی شده درآینده و امکانات زمین و سازه ساختمان را در بهترین ابعاد و مشخصات را دریافت نمائید و در زمان طراحی سازه برای ابعاد و مشخصات چاهک آسانسور اطلاعات دقیق و متناسب در اختیار طراح و مجری قرار دهید.
طراحی دقیق آسانسور و یا حتی تغییرات در زمان طراحی سازه ساختمان باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود و باعث می شد که از ابتدای پروژه کاملاً اطلاعات دقیق در مورد قطعات و لوازم آسانسوری که اجرا خواهد شد را در اختیار خواهید داشت. لذا دقت و سرعت در اجرا و حتی دریافت استعلام قیمت هم دقیق تر و کارآمدتر خواهد شد.
در حال حاضر نرم افزارهای بسیار قدرمتمندی برای طراحی و محاسبات آسانسور با هرشکل و مشخصاتی خوشبختانه وجود دارد و حتی امکان دید سه بعدی از آنچه که طراحی می شود را به کارفرما می دهد.
طراحی دقیق قبل از اجرا موجب سرعت گرفتن پروژه و اجرای دقیق آسانسر می شود حتی می توان کابین و قطعات مختلف آسانسور را در زمانی که سازه ساختمان در حال اجرا می باشد یا حتی پیش از آن نیز ساخته و آماده نصب گردد و بصورت پک و یکجا در یک زمان کوتاه برای نصب آن اقدام کرد. این امکان بخصوص در زمانیکه از چاله برای جابجایی مصالح استفاده می شود بسیار جذاب می شود بطوریکه بدون اینکه خللی در پروژه ایجاد شود همزمان قطعات آسانسور نیز ساخته می شود و زمان نصب و راه اندازی بسیار کوتاه تر می شود. همچنین در پروژه هایی که به سرعت باید اجرا شوند نیز بسیار جذاب می باشد. کابین پارس بهترین انتخاب برای سفارش یک طراحی بی نقص و اجرایی دقیق می باشد. مهمترین و بزرگترین قطعات متحرک داخل چاهک آسانسور کابین و کادر وزنه و همچنین قطعاتی که مربوط به ورود و خروج مثل درب ها و قطعات مختص سیستم تعلیق مثل فلکه ها و پایه موتور و پاراشوت می باشند.
کابین پارس برای طراحی توصیه می شود چون ساخت کابین و متعلقات مهمترین بخش تولیدات و محصولات این مجموعه می باشد و طبیعتاً به دلیل اشراف کامل به اطلاعات و ابعاد و مشخصات فنی و وزنی و غیره مربوط به قطعات متحرک و همچنین به دلل طراحی و ساخت و اجرای سالانه بیش از صدها کابین آسانسور بهترین طراحی و کاملاً اجرایی برای آسانسور شما را انجام می دهد.
امیدوارم که در کشورهای در حال توسعه بخصوص کشور عزیزمان ایران با فاصله گرفتن از ساخت سنتی آسانسور به مسئله ی طراحی دقیق قبل از شروع به کار اجرا توجه بسیار بیشتری می شود تا از اتلاف وقت و انرژی و صرف هزینه های هنگفت سعی و خطا در زمان اجرا پرهیز شود و تمام محصولات و مصنوعات ساخته شده با تفکر و مهندسی دقیق ابتدا طراحی و محاسبات انجام و سپس به ساخت و اجرای آن اقدام شود.
کابین پارس با بهره گیری از مهندسین کارآزموده و متخصص فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های کشور همواره سعی داشته در این امر مهم پیشتاز باشد.

ومن الله التوفیق
اردشیر ملکی نیا

 

در پایان

نوشتن کار جالبیه که از هزاران سال همراه ما بوده و کمک کرده تا همیشه به روز باشیم، ما در گروه مهندسی صنعتی پارسیان فضا رو به شکلی آماده کردیم تا شما بتوانید مطالب حوزه کابین آسانسور، درب لولایی، پایه موتور و ... رو در اختیار داشته باشید.

گروه مهندسی صنعتی پارسیان با داشتن بهترین مشاورین و متخصصان در حوزه کابین آسانسور، درب لولایی، پایه موتور و ...، بهترین خدمات را به تمامی عزیزانی که بالاترین سطح رضایتمندی را می خواهند ارائه می دهد. اگر شما علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اجرا و خدمات گروه مهندسی صنعتی پارسیان هستید؛ با ما تماس بگیرید .

مقاله ای که با عنوان « جایگاه طراحی در صنعت آسانسور » مطالعه کردید، به طور اختصاصی برای وب سایت گروه مهندسی صنعتی پارسیان گردآوری شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

شما برای ارسال نظر باید اول وارد سایت شوید

ورود به سایت
۵ مقاله اخیر ۵ مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است
کابین پارس
۱۴۰۱/۱۰/۳۰
کابین پارس
۱۴۰۱/۸/۱